EOKM – Stop it Now!

Foto: Stichting EOKM

Online seksueel kindermisbruik is een onderwerp waar je niet makkelijk over praat. Iemand die zich zorgen maakt over zijn seksuele gevoelens en/of gedrag tegenover minderjarigen heeft vaak last van schaamte, angst en eenzaamheid. Omdat het stigma zo groot is, kan iemand het gevoel hebben nergens terecht te kunnen. Stop it Now! maakt onderdeel uit van het Expertisebureau Online Seksueel Kindermisbruik (EOKM) en biedt anoniem gratis ondersteuning aan iedereen die wakker ligt vanwege zijn/haar seksuele gevoelens of gedrag tegenover minderjarigen óf van iemand in z’n naaste omgeving. We weten dat erover praten en hulp zoeken daadwerkelijk het verschil kan maken.

De Janivo Stichting steunt het EOKM vanwege de landelijke, concrete inzet tegen online kindermisbruik.